Nieuws

    4 voordelen van een online agenda in uw praktijk

    2024/03/14

    Terug

    Het beheren van afspraken kan een complexe en tijdrovende taak zijn, zowel voor u als zorgverlener als voor uw patiënten. Gelukkig zijn er digitale en innovatieve oplossingen, zoals een online afsprakenagenda, die ervoor zorgen dat er op een efficiënte manier zorg kan worden geleverd en ontvangen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een online agenda in uw praktijk. 

    Efficiëntie en flexibiliteit

    Zorgverleners kunnen hun agenda's efficiënter beheren met een online agenda, waardoor dubbele boekingen worden voorkomen en wachttijden worden verminderd. Ook een integratie tussen uw EMD en uw online agenda zorgt voor een grote tijdswinst. 

    Zorgverleners kunnen hun beschikbaarheid en afwezigheden eenvoudig ingeven. Zelfs op het laatste moment kunnen zorgverleners nieuwe beschikbaarheden open zetten zodat patiënten met dringende zorg een afspraak kunnen boeken. 

    Voorkom no-shows

    Automatische herinneringen helpen patiënten om hun afspraken niet te vergeten en dus het aantal no-shows te verminderen. De herinnering bevat alle nodige gegevens en de mogelijkheid om met één klik de afspraak te synchroniseren met de privé-agenda van de patiënt. 

    De patiënt aan het stuur van zijn zorgproces

    Een online afsprakenagenda biedt patiënten een verbeterde toegankelijkheid. Ze kunnen eenvoudig hun afspraken online plannen en beheren zonder tijd te verliezen aan de telefoon. Het biedt hen de nodige flexibiliteit om hun zorg te plannen op een manier dat voor hen het best uitkomt. 

    Veiligheid en privacy

    Een online afsprakenagenda in de gezondheidszorg wordt steeds ontwikkeld met strenge beveiligingsmaatregelen om de privacy van patiëntgegevens te waarborgen. Door te voldoen aan de geldende regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, zoals de GDPR, kunnen zorgverleners en patiënten erop vertrouwen dat hun persoonlijke en medische informatie veilig wordt bewaard en verwerkt. 

    Kortom, een online afsprakenagenda speelt een cruciale rol in de optimale werken van de hedendaagse zorgpraktijk. De toekomst van de gezondheidszorg is duidelijk digitaal!

    MediPortal

    Molenbergstraat 94A
    2840 Rumst

    Contactgegevens